Scootmobiel cursus / scootmobiel lessen

Wanneer u een scootmobiel heeft aangeschaft, maar u hebt nog wat twijfels of vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u dan verwijzen naar een van onze ergotherapeuten voor advies of oefenmogelijkheden.

Wat is een ergotherapeut?
Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke en psychische problemen. Kenmerkend voor ergotherapie is de kijk op zowel de persoon, de omgeving, als de activiteit. Aan de hand van een kennismakingsgesprek bepalen ergotherapeut en cliënt samen de belangrijkste problemen bij dagelijkse activiteiten op verschillende gebieden, zoals:
– Zelfredzaamheid
– Productiviteit
– Vrije tijd
– Wonen
– Mobiliteit

Een paar scootmobiel lessen met de ergotherapeut kunnen er voor zorgen dat u vertrouwd raakt met de scootmobiel en dat u zich veilig voelt in het verkeer. U leert de scootmobiel te beheersen, u krijgt meer inzicht in het verkeer en u krijgt ook meer kennis van de verkeersregels.

De ergotherapeut werkt altijd op verwijzing van een huisarts. De basisverzekering vergoedt per kalenderjaar 10 uur ergotherapie. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden meer. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. De ziektekostenverzekeraar hanteert voor de basisverzekering een eigen risico. De hoogte van het eigen risico kunt u bij uw ziektekostenverzekeraar opvragen. Het is mogelijk dat de eerste behandelingen door een ergotherapeut onder het wettelijk vastgestelde eigen risico vallen.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag?